Великобритания и ЕС отложиха за утре възобновяването на преговорите си

...
Великобритания и ЕС отложиха за утре възобновяването на преговорите си
Коментари Харесай

Възобновяването на преговорите с ЕС в Лондон за положението след Брекзит се отлага за утре

Великобритания и Европейски Съюз отложиха за на следващия ден възобновяването на договарянията си за превъзмогване на оставащите основни различия сред тях за връзките им след Брекзит с оставащо все по-малко време за отбягване на разновидността кралството да излезе от съюза без съглашение, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Преходният интервал след излизането на Англия от Европейски Съюз през януари завършва в края на тази година. След седмици на видеоконферентни диалози поради пандемията от ковид, първият кръг от договаряния онлайн предходната седмица в Брюксел с присъединяване на европейския основен договарящ Мишел Барние и английския му сътрудник Дейвид Фрост приключи с общата констатация, че остават обилни различия сред двете страни.

Без прогрес при последните Брекзит договаряния

Следващият кръг договаряния беше очакван за през днешния ден в Лондон, само че в последния миг беше отсрочен за на следващия ден, оповестиха двете страни, без да посочат причина. Според представител на Европейската комисия тази седмица ще има редица съвещания на експертно равнище сред вторник и четвъртък. Отделно от тях Мишел Барние ще се срещне с Дейвид Фрост в Лондон, посочи европейски източник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР