Великобритания и ЕС нямат алтернатива да постигнат Brexit без сделка,

...
Великобритания и ЕС нямат алтернатива да постигнат Brexit без сделка,
Коментари Харесай

Австрия: Ще направим всичко възможно да предотвратим твърдия Brexit

Великобритания и Европейски Съюз нямат опция да реализират Brexit без договорка, съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц. Курц съобщи след среща с холандския министър-председател Марк Рюте, че Европейски Съюз би трябвало да направи „ всичко възможно” да избегне сюжети без договорка.
„ В последна сметка ние ще намерим метод да реализираме договорка с Великобритания”, съобщи младият австрийски водач по време на конференция с Рюте.
„ Ние ще създадем всичко допустимо да предотвратим твърдия Brexit и аз не мисля, че имаме опция на това. Това е в полза на Обединеното Кралство, само че е в интерес и на ЕС”, сподели още Курц, представен от БГНЕС.
Рюте от своя страна съобщи, че ”сделката е близо” и прикани за „ оптималната креативност” по отношение на главната проблематична точка от договарянията, а точно по какъв начин да се остави отворена границата сред Северна Ирландия и Ирландия, която е част от Европейски Съюз.
„ Ние сме оптимистични, само че има още много да се направи изключително по отношение на казуса с границата”, съобщи Рюте. „ И двамата се надяваме, че в идващите 24 часа или по време на самата среща ще стигнем до изводи в верния път”, добави още холандския министър председател.
„ Трябва ни още малко време. Но както Тереза Мей сподели през днешния ден в Народното събрание, ние сме близо”, приключи Рюте.
Мей ще даде повече информация на 27 водачи от Европейски Съюз преди вечерята в Брюксел в сряда, като срещата на върха ще стартира в четвъртък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР