Великобритания и ЕС не успяха да постигнат пробив на преговорите

...
Великобритания и ЕС не успяха да постигнат пробив на преговорите
Коментари Харесай

Среднощният маратон на преговорите между ЕС и Лондон за Брекзит завърши без пробив

Великобритания и Европейски Съюз не съумяха да реализират пробив на договарянията за Брекзит, които продължиха цяла нощ. Разговорите ще продължат за намиране на компромис до основната среща на върха на Общността в четвъртък, осведоми АП.

Представител на Европейски Съюз разяснява, че " полемиките продължиха до късно през нощта и ще продължат и през днешния ден ".

Обединеното кралство желае да напусне Европейски Съюз на 31 октомври.

Макар че има доста въпроси без отговор, дипломати оповестиха, че двете страни са покрай договорка за първи път от отхвърлянето на съглашението в Камарата на общините през март.

Британското държавно управление съобщи, че е реализиран прогрес на диалозите, макар че няма пробив тази нощ.

От кабинета на Борис Джонсън разясниха, че диалозите ще се възобновят в сряда след " градивните " договаряния тази нощ.

Междувременно се популяризира информация, че е невероятно съглашение за Брекзит, в случай че Англия не направи ход. Техническите договаряния са достигнали до задънена улица. Преговорите могат да се провалят на фона на съпротивата на северноирландската Демократична юнионистка партия.

" Гардиън " написа, че договарянията са траяли до 02,30 часа лондонско време и са обновени тази заран. Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние ще заяви пред посланиците на страните членки в 13,00 часа дали има квалифицирано съглашение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР