Великобритания и други западни държави на няколко пъти вече настояват

...
Великобритания и други западни държави на няколко пъти вече настояват
Коментари Харесай

Ще компрометира ли Белия дом Е2Е криптирането?

Великобритания и други западни страни на няколко пъти към този момент упорстват да се слагат специфични механизми в главните стандарти за отбрана на връзката в Интернет, чрез които да бъде улеснено пресичането на потока на информация. Целта е да бъде преборена по-ефективно престъпността и терористичните групировки.

Оставяйки встрани спекулациите за същинските планове на мощните на деня и дали те ще преследват само действителните нарушители и терористи, то нееднократно експерти по осведомителна отбрана им повтарят, че с едно такова деяние, те могат да застрашат всички интернет консуматори и да се слагат самите те в голям риск. И в действителност, в случай че оставите на скрито място копие на ключа за вратата на жилището ви, с цел да може и различен да влиза в него понякога, каква е гаранцията, че това копие няма да бъде открито или дори откраднато и къщата ви ограбена? Видяхме към този момент с кибероръжията и WannaCry какъв брой „ добре “ пазят американските шпиони тайните си.

Според обява от края на предходната седмица в Politico, администрацията на американския президент Доналд Тръмп към този момент интензивно търси способи да постави завършек на криптирането „ от точка до точка “ (end-to-end encryption, E2E) посредством вмъкването на „ секрети малки врати “. E2E криптирането, напомнят от SiliconAngle е защитна система, при която обменяните сред две страни известия могат да бъдат четени само от тях. Въпросната система има извънредно равнище на отбрана и е бодил в очите освен на правораздавателните органи по света, само че и на властнически и диктаторски режими, които се борят с дисиденти и недоволни от ръководството им техни жители. Според Politico, тази седмица би трябвало да се организира среща на Националния съвет за сигурност на Съединени американски щати, на която ще се разиска включването на подкопаващи Е2Е връзката механизми, с което данните на обвинените в закононарушения да бъдат елементарно достигани.

Против подкопаването на основополагащия предпазен стандарт се изрекоха намерено и тази седмица специалисти от разнообразни компании. „ Криптирането е просто форма на висша математика и възбраната ѝ ще е все едно да възбраните концепция – това няма по какъв начин да мине просто по този начин “, декларира пред SiliconAngle Уили Лайхтър от Virsec Systems. „ Практически непробиваемите криптографски логаритми са необятно налични. Ако една услуга, основана в Съединени американски щати не може да предложи дейно Е2Е криптиране, то тогава ще се появят дузина такива услуги отвън страната, които ще са еднообразно ефикасни. И в случай че едно държавно управление стартира да изисква слагането на „ секрети “ задни малки врати, то скоро и други ще се включат тук, и криптирането, толкоз значимо за опазването на тайните ни и за осъществяването на бизнес действия всеки ден, към този момент няма да е дейно “. „ На процедура, това е следващия случай, в който виждаме политици да узаконят нещо, което просто не схващат “, уверен е на собствен ред Кевин Бочек от Venafi.

„ Изглежда, че посланието просто не е било разбрано: в случай че разбиеш криптирането, създадеш бекдор, то тогава ще отслабиш същите защитни механизми, които употребява твоето лично държавно управление. Това е една в действителност неприятна концепция “, добавя той. „ Веднъж основан сходен прикрит механизъм, той няма да остане скришен за дълго време и ще окаже помощ на киберпрестъпниците в опитите им да крадат персонални информация и да подслушват криптираните връзки “.

Не е известно каква тъкмо позиция ще заеме Белия дом, само че вземайки поради това, че предлагането се поддържа от Федералното бюро за следствия на Съединени американски щати и Министерството на правораздаването, може да се допусна, че няма да е в отбрана на опазване на цялостта на Е2Е криптирането.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР