Великобритания и досега не е изяснила позицията за това какви

...
Великобритания и досега не е изяснила позицията за това какви
Коментари Харесай

Меркел: Лондон още не знае какви отношения иска с Брюксел след Brexit


Англия и до момента не е изяснила позицията за това какви ще са връзките сред Лондон и Брюксел след Brexit.

“Не е ясно какво фактически желае Англия от договарянията по Brexit. Останаха към 6-8 седмици за договаряния до постигане на съглашение “, съобщи канцлерът на Германия Ангела Меркел във вторник на конференция в Берлин, представена от европейските медии.

Тя означи, че „ Англия още не е изразила ясната си позиция при договарянията за връзките с Европейски Съюз след Brexit”. Освен това, Меркел акцентира, че триумфът при идните договаряния в огромна степен зависи от това какво точно желае Англия.

„ Икономиката се нуждае от изясненост “, заключи Меркел.

Освен това тя сподели, че всяко от предложенията за Brexit би трябвало „ доста тъкмо да дефинира това “ какви ще са бъдещите връзки сред Брюксел и Лондон.

Канцлерът още веднъж повтори позицията на 27-те страни членки на Европейски Съюз, че „ не могат да бъдат част от единния пазар, в случай че се придържат единствено към един от правилата, а не се придържат към другите три “.

През предходната седмица при неофициалната среща на Европейски Съюз в Залцбург Меркел съобщи, че в преговорния развой за Brexit са се придвижили много напред „ по въпроса за съглашението за излизане “.

Премиерът на Англия Тереза Мей от своя страна сподели, че договарянията сред Лондон и Брюксел във връзка с изискванията за излизане на Англия от Европейски Съюз са „ в задънена улица “.

Англия би трябвало да напусне публично Европейски Съюз на 29 март 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР