Великобритания гласува на решаващи предсрочни парламентарни избори. Вотът беше свикан

...
Великобритания гласува на решаващи предсрочни парламентарни избори. Вотът беше свикан
Коментари Харесай

От нашите пратеници в Лондон: Проучванията дават лека преднина за Борис Джонсън

Великобритания гласоподава на решаващи предварителни парламентарни избори. Вотът беше призован от премиера Борис Джонсън, който се надява да завоюва задоволително болшинство, с което да прокара своята договорка за Брекзит и страната да напусне Европейски Съюз. Изборите започнаха в 09:00 часа българско време и ще продължат до среднощ.

Вижте повече от специфичния ни делегат в Лондон Джанан Дурал

Решаващ ден е през днешния ден освен за Англия, а и за целия Европейски Съюз. 46 млн. английски жители вземат решение кой да влезе в 650-местния парламент. Залогът е голям - бъдещето на страната дали ще остане в или отвън Европейски Съюз.

До момента социологическите изследвания дават дребна, само че въпреки всичко преднина на премиера реакционер Борис Джонсън, който е безапелационен, че в случай че завоюва, Англия ще излезе от Европейски Съюз на 31 януари 2020.

На второ място в изследванията е Джеръми Корбин, който се надява да бъде първият министър председател лейбърист от близо 10 години насам. Макар лейбъристите да нямат безапелационна позиция за Брекзит, те въпреки всичко дават обещание, в случай че са на власт ще има втори референдум, с цел да може жителите да решат дали въпреки всичко желаят да останат в Европейски Съюз.
 От нашите пратеници: Англия гласоподава на основни избори От нашите пратеници: Англия гласоподава на основни избори
Англия гласоподава на предварителни парламентарни избори. Вотът беше призован от премиера Борис Джонсън, който не съумя да прокара своята договорка за Брек...

Тази тематика касае и стотиците хиляди европейци, които живеят, работят и учат тук. По неофициална информация българите са към 300 000.

Ето какво още дадоха обещание двамата съществени кандидати за премиерския пост на заключителните си манифестации:
Борис Джонсън, министър председател на Англия: След три години и половина, е време да дадем на страната чувство за сигурност. 150 милиарда паунда чакат да бъдат вложени тук, само че преди този момент е време да приключим с Брекзит на 31 януари и да продължим нататък. Представете си единствено какъв брой нови лечебни заведения ще можем да открием. Колко нови медицински сестри да назначим. Колко служители на реда. Имаме доста хрумвания за страната, само че първо би трябвало този въпрос да се позволи. Да завършваме с Брекзит и да стартираме отначало в прелестната си страна.  © БГНЕСДжереми Корбин, водач на Лейбъристката партия: Казват, че тези избори са най-важните в историята на страната ни и като претендент, аз самия го усещам, а съм се явявал към този момент 10 пъти. Нещата фактически са на живот и гибел. Правителство на Борис Джонсън - това ли желаеме? Такъв модел на ръководство ли? Защото до момента в който аз обикалях из страната, с цел да се срещам с хора, той стартира деня си, като се правеше на разносвач на мляко и го приключи прикрит в ледник. Е, ние не се крием в хладилници, с цел да не отговаряме на въпроси.  © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР