Великобритания, Франция, Германия и ЕС съвместно призоваха САЩ да защитят

...
Великобритания, Франция, Германия и ЕС съвместно призоваха САЩ да защитят
Коментари Харесай

Европа призова САЩ да подкрепят ядреното споразумение с Иран

Великобритания, Франция, Германия и Европейски Съюз взаимно приканиха Съединени американски щати да защитят подписаното през 2015 година нуклеарно съглашение с Иран, осведомят "Ройтерс " и други организации.

Според тях Техеран си е спечелил правото да се анулират глобите, което е част от договорката Ислямската република да приключи програмата си за създаване на нуклеарно оръжие.

Външните министри на трите европейски страни и шефът за външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини насочиха апела след среща в Брюксел, на която участва и иранският външен министър.

До петък Тръмп би трябвало да вземе решение дали Съединени американски щати да върнат ембаргото против Ислямската република.

"Споразумението е значимо и няма опция. Ние не крием, че има други въпроси, по които имаме различия с Иран ", сподели външният министър на Франция Жан-Ив льо Дриан.

Могерини разгласи от своя страна, че иранската нуклеарна договорка работи и реализира основата си цел. Тя разясни, че нуклеарната стратегия на Иран е под непрекъснато наблюдаване и инспекция.

Външният министър на Англия Борис Джонсън съобщи по-рано, че съглашението прави света по-безопасен.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР