Великобритания е сред страните, засегнати от пандемията на коронавируса. Към

...
Великобритания е сред страните, засегнати от пандемията на коронавируса. Към
Коментари Харесай

Британското кралско семейство взе строги мерки за защита от коронавируса

Англия е измежду страните, наранени от пандемията на ковид. Към 13 март броят на публично оповестените случаи на инфектирани с новия вирус в Обединеното кралство беше съвсем 800 и се чака да нараства. Това принуди кралското семейство, което към този момент ограничи пътуванията си в чужбина, да вземе по-строги защитни ограничения за отбрана от ковид. Вижте ги в канала във vbox7:

Британската кралица Елизабет II анулира някои свои публични задължения до края на месеца на фона на обстановката с ковид.
 Елизабет Втора Gulliver/Getty Images
93-годишната кралица Елизабет II е отменила визити в региона на Камдън в Лондон и в Чешър, Северозападна Англия.

" Като рационална защитна мярка и по на практика аргументи поради сегашните условия се вършат промени в календара с задължения на Нейно Величество за идващите седмици ", се показва в изказване на Бъкингамския замък . " След медицински и държавни съвещания идните визити на Нейно Величество в Камдън и Чешър ще бъдат пренасрочени. Аудиенциите ще продължат както нормално ", се споделя още в изказването.

По-рано английският престолонаследник принц Чарлз и брачната половинка му, херцогинята на Корнуол Камила , анулираха плануваната си обиколка в Босна и Херцеговина, Кипър и Йордания.

Освен пътуванията в чужбина се не разрешават и ръкостисканията на публични срещи. Кралицата за пръв път от десетилетия насам не направи здрависване с гостите си на публична среща. Това стана по време на срещата ѝ с висшия комисар на Шри Ланка Сароя Сирисена и нейния брачен партньор. Те организираха обичайната 20-минутна визита в " зелената стая " на двореца. Обичайно сходни срещи включват наложителни ръкостискания сред двете страни, които се снимат от фотографите. Този път обаче 93-годишната кралица не подаде ръка на своите посетители поради превантивните ограничения против ковид.

Предпазните ограничения на кралицата включват и носенето на ръкавици по време на публични срещи и събития. Тя ще приключи за известно време практиката й да се ръкува с хората пристигнали да изразят уважението си към нея.

Самите членове на кралския двор също заобикалят ръкуванията между тях. Принц Хари одобри новият метод за привет с допиране на лакти, а татко му Чарлз сътвори занимателен миг, като първо подаде ръка, а по-късно я дръпна, сещайки се за здравните наставления. Чарлз стартира да поздравява хората с индийския жест за привет „ анджали-мудра “ - лек реверанс с опрени една в друга длани, прибрани към гърдите.

Принц Хари призна, че с Меган са решили да не взимат сина им във Англия поради терзания, свързани с разпространяването на ковид. Двойката беше в обединеното кралство поради последните обществени ангажимент като публични членове на кралското семейство.
 Принц Хари и Меган Gulliver/Getty Images
На този стадий Елизабет Втора не счита да анулира своите публични задължения, които включват срещи с представители на разнообразни народности в Бъкингамският замък. Ако обстановката в кралството обаче се утежни, кралският двор ще се съобрази с предписанията за изолираност.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР