Великобритания е споделила със съюзнически страни познанията на бившия руски

...
Великобритания е споделила със съюзнически страни познанията на бившия руски
Коментари Харесай

Лондон е уредил срещи между Скрипал и разузнавателни служби на съюзнически страни

Великобритания е споделила със съюзнически страни познанията на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал , който беше токсичен през март, за съветските шпионски способи, заяви източник от чешкото разузнаване, представен от Агенция Франс Прес.
 

Чешкият седмичник " Респект " оповестява на своя уебсайт, че Скрипал, който е бил вербуван от Лондон през 1995 година, е посетил Прага през 2012 година " Да, случи се нещо такова. Участниците в срещата (между Скрипал и чешки агенти) я откриха за доста потребна ", декларира разследващият източник. Той прибавя, че Скрипал е имал жизненоважна информация за метода на деяние на съветската система , в това число в чужбина.
 

" Когато една разследваща организация, английска или американска, вербува някой като него, тя го употребява по този метод. Те го предложиха на съдружниците си, освен на Чехия ", прибавя източникът пред Агенция Франс Прес.
 
Според в. " Респект " представителите на чешкото разузнаване са се срещнали най-малко веднъж със Скрипал и във Англия . Прага и Лондон са членки на Европейски Съюз и НАТО.
 
 Guliver/Getty Images

В. " Ню Йорк таймс " заяви тази седмица, че през 2016 година Скрипал се е срещнал и с сътрудници на естонското разузнаване - страна, която също е член на Европейски Съюз и НАТО, само че също така граничи с Русия. Говорител на естонската работа за вътрешна сигурност отхвърли да удостовери или отхвърли тази информация.
 
Скрипал и щерка му Юлия бяха отровени с нервнопаралитично вещество на 4 март в английския град Солсбъри . Те оцеляха след нападението, за което Лондон упреква Москва.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР