Великобритания е решена да не търгува суверенитет за сделка с

...
Великобритания е решена да не търгува суверенитет за сделка с
Коментари Харесай

Великобритания решена да не търгува суверенитет за сделка с ЕС

Англия е решена да не търгува суверенитет за договорка с Европейски Съюз за интервала след Брекзит. Това е декларирал източник от английския договарящ екип, управителен от Дейвид Фрост, съобщи "Индипендънт ".

"През идващите дни ще продължим да преговаряме интензивно. Надяваме се, че ще забележим мислене от Европейски Съюз, друго от това, което видяхме до момента. Те би трябвало да схванат, че няма да разпродадем суверенитета си. ", е декларирал той.

Правителството подсигурява, че договарянията за Брекзит са безапелационни ", сподели министърът на вътрешните работи Прити Пател.

Припомняме, че основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние по-рано съобщи, чесе резервират забележителните разлики сред Англия и Европейски Съюз в областта на рибарството, оказване на държавна помощ и приемане на механизъм за споразумяване на разногласия в бъдеще на договарянията за подписване на съглашение за търговия.

Евентуалното комерсиално съглашение би трябвало да размени от 1 януари 2021 година сегашния временен интервал, откакто Англия напусна Европейския съюз през януари 2020 година, с цел да се избегне въвеждането на мита и квоти.

Ако договорката не бъде подписана и утвърдена до 31 декември, търговията сред Европейски Съюз и Англия ще бъде наранена от мита.
Преди дни се появи информация, че Мишел Барние предизвестил английския си сътрудник Дейвид Фрост, че ще напусне договарянията за Брекзит в Лондон тази седмица, в случай че през идващите 48 часа "Даунинг стрийт " не разреши огромна смяна на диалозите.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи пред евродепутатите, че "не може да каже през днешния ден дали в последна сметка ще има съглашение " за Брекзит, макар че е реализиран прогрес по няколко значими въпроса на комерсиалните договаряния.

Преговорите сред Брюксел и Лондон се организираха онлайн, защото основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние бе под карантина поради ковид в европейския екип.

Евролидерите ще се срещнат на 10 декември. Европейският парламент ще организира изключително съвещание на 28 декември, с цел да утвърди вероятно съглашение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР