Великобритания е разтревожена от липсата на напредък за постигане на

...
Великобритания е разтревожена от липсата на напредък за постигане на
Коментари Харесай

Джереми Хънт: Липсата на сделка за Брекзит е геостратегическа грешка

Великобритания е разтревожена от неналичието на прогрес за реализиране на договорка за Брекзит с Европейската комисия и счита, че сходен вид е геостратегическа неточност, съобщи през днешния ден английският външен министър Джереми Хънт, представен от Асошиейтед прес и ТАСС.

Хънт, който е на посещаване в Австрия, предизвести за заплаха от " проблематичен бракоразвод " с Европейския съюз, който може да токсини бъдещите връзки, предава Българска телеграфна агенция.

" Ние сме обезпокоени от съществуващото състояние на нещата и това, че не можем да реализираме договорка - обстановка, която може да окаже мощно въздействие върху връзките сред Англия и страните от Европейски Съюз за потомство напред. Не мислим, че някой има интерес от това ", сподели той след среща във Виена с австрийската външна министърка Карин Кнайсъл.

" Искаме Европейски Съюз да процъфтява, само че има заплаха от проблематичен бракоразвод, което би било голяма геостратегическа неточност ", съобщи Хънт.

В Австрия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, английският външен министър повтори посланията, които по-рано насочи в Германия и Франция.

Той акцентира, че Англия желае партньорски връзки с Европейски Съюз, макар че самите британци са взели решението за Брекзит.

Хънт отхвърли намеците, че Лондон желае да заобиколи основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние и да контактува с обособените държавни управления.

" Не желаеме да преговаряме с различен с изключение на с Европейската комисия; признаваме, че това е вярното и законното нещо ", сподели той.

" Но в последна сметка изходът от тези договаряния е избор на европейските страни, от които комисията получава своя мандат ", съобщи Хънт.

Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз през март следващата година, само че към този момент няма съглашение за бъдещите им връзки.

Хънт сподели, че " времето е доста, доста малко ", само че е " прекомерно малко евентуално " да има закъснение на Брекзит.

Кнайсъл съобщи, че в Европейски Съюз има " огромна степен на единодушие " по договарянията за Брекзит, макар че общността е разграничена по други въпроси като миграцията. " Ние имаме прагматично отношение " към договарянията, акцентира тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР