Великобритания е представила отговор на руския танк Армата - прототип

...
Великобритания е представила отговор на руския танк Армата - прототип
Коментари Харесай

С танк Черна нощ отговаря Великобритания на руския Армата

Великобритания е показала отговор на съветския танк " Армата " - първообраз на новия танк " Черна нощ ", създаден на основата на бойната машина Challenger 2, оповестява немското сп. " Фокус "

Списанието назовава съветския танк Т-14 " Армата " " най-модерния военен танк в света " и отбелязва, че поради появяването му западните страни са почнали да създават негов противник, до момента в който модернизират своя стар парк от танкове. Така да вземем за пример, във Англия обновяване чакат към 400 танка Challenger 2, като първите мостри на тази бойна машина слязоха от индустриалния конвейер още през 1994 година

В началото на октомври английският военнопромишлен тръст BAE Systems показа първообраз на " Черна нощ " - възможна версия на актуализирания Challenger 2, се прецизира в материала. Разработчиците възнамеряват да подобрят бойните му качества благодарение на система за нощно виждане и инсталирането на нов предпазен комплекс, който ще разпознава и ликвидира противотанковите ракети, заплашващи машината.

В същото време, както отбелязва " Фокус ", към момента не се възнамерява основаването на ново оръжие за танка, макар че главното му въоръжение се счита за остаряло и има подозрения, че е способно да пробие бронята на " Армата ".

През 2016 година на ревюто Eurosatory концернът Rheinmetall показа по-мощно оръдие с диаметър 130 мм, само че има опасения, че оръдие с дължина повече от шест метра няма да се побере в кулата на Challenger 2.

Така че за основаването на заслужен противник на " Армата " на западните страни ще им е належащо известно време, заключава " Фокус ".

Според руснаците " Армата " е единственият в света танк от трето следвоенно потомство. Работата по основаването му стартира през 2010 година Танкът е екипиран с 125-милиметрово оръдие (с благоприятни условия за монтиране на 152-милиметрово) с изцяло дистанционно управление. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР