Великобритания е представила отговор на руския танк Армата - прототип

...
Великобритания е представила отговор на руския танк Армата - прототип
Коментари Харесай

Танкът Черна нощ - отговорът на Великобритания на руския Армата

Англия е показала отговор на съветския танк " Армата " - първообраз на новия танк " Черна нощ ", създаден на основата на бойната машина Challenger 2, оповестява немското сп. " Фокус "

Списанието назовава съветския танк Т-14 " Армата " " най-модерния военен танк в света " и отбелязва, че поради появяването му западните страни са почнали да създават негов противник, до момента в който модернизират своя стар парк от танкове. Така да вземем за пример, във Англия обновяване чакат към 400 танка Challenger 2 , като първите мостри на тази бойна машина слязоха от индустриалния конвейер още през 1994 година

 Полша връща танковете Т-72 на въоръжение
Полша връща танковете Т-72 на въоръжение

Модернизират ги и въоръжават ново поделение с тях

В началото на октомври английският военнопромишлен тръст BAE Systems показа първообраз на " Черна нощ " - възможна версия на актуализирания Challenger 2, се прецизира в материала. Разработчиците възнамеряват да подобрят бойните му качества благодарение на система за нощно виждане и инсталирането на нов предпазен комплекс, който ще разпознава и ликвидира противотанковите ракети , заплашващи машината.

В същото време, както отбелязва " Фокус ", към момента не се възнамерява основаването на ново оръжие за танка, макар че главното му въоръжение се счита за остаряло и има подозрения, че е способно да пробие бронята на " Армата ".

 Китай изпитва самоуправляващи се танкове, които може да достави с изкуствен интелект
Китай изпитва самоуправляващи се танкове, които може да достави с изкуствен интелект

Тип 59 е основан на руски модел

През 2016 година на ревюто Eurosatory концернът Rheinmetall показа по-мощно оръдие с диаметър 130 мм, само че има опасения, че оръдие с дължина повече от шест метра няма да се побере в кулата на Challenger 2.

Така че за основаването на заслужен противник на " Армата " на западните страни ще им е належащо известно време , заключава " Фокус ".

Според руснаците " Армата " е единственият в света танк от трето следвоенно потомство. Работата по основаването му стартира през 2010 година Танкът е екипиран с 125-милиметрово оръдие (с благоприятни условия за монтиране на 152-милиметрово) с изцяло дистанционно управление.

 Роботи сглобяват гъсеничните вериги за съветските танкове
Роботи сглобяват гъсеничните вериги за съветските танкове

За първи път ръчен труд беше сменен в Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР