Великобритания е известна със строгата си и справедлива правосъдна система.

...
Великобритания е известна със строгата си и справедлива правосъдна система.
Коментари Харесай

Посланик Ема Хопкинс похвали Иван Гешев – слънчев удар или горещи вълни?

Великобритания е известна със строгата си и обективна правосъдна система. Известна е също с тайните се служби, а Ми-5 и Ми-6, както и Скотланд ярд са станали пример за успеваемост още преди доста години. Затова е много озадачаваща похвалата от страна на Н.Пр. Ема Хопкинс, дипломат на Кралство Англия в София към единствения претендент за основен прокурор.
„ Много добре работим с Иван Гешев “, споделила посланичката по БНР. И допълнила: „ От моите оперативни сътрудници знам, че ние доста добре работим с господин Гешев, изключително при престъпни случаи “. Много крепко.

Тези дни в България бе много горещо. Дали от времето или по други аргументи, само че госпожа Хопкинс не загатва по кои тъкмо случаи Гешев толкоз доста се е харесал на нейните сътрудници. Дали става дума за абсурда „ Скрипал “ при който бе токсичен някогашен съветски шпионин Сергей Скрипал и щерка му Юлия с нервнопаралитично вещество „ Новичок “? Г-жа Хопкинс несъмнено помни, че България бе от дребното страни в Европейски Съюз, които не поддържаха апела на Англия да изгонят съветски шпиони във връзка със абсурда.

Вероятно представителката на Нейно величество в София е възхитена и от прокуратурата ни, която към този момент две години прикрива дейностите на съветските пратеници на съветското ГРУ, които с изключение на във Англия са се подвизавали напълно свободно и в нашата страна. Нито Министерство на вътрешните работи, нито контраразузнаването и естествено прокуратурата не са подхванали нищо по тяхното търсене и вероятно разкритие. В софия по сходен метод бе токсичен прочут предприемач – Емелян Гебрев, само че следствието и в тази посока буксува от дълго време.

Г-жа Хопкинс сигурно е чувала от нейните оперативни сътрудници, че точно английските служби първи разкриват контрабандата на цигари от „ Булгартабак “ в райна на Близкия Изток и Ирак, както и финансирането на терористични структури с облаги от тази контрабанда. Какво предприе българската прокуратура и Иван Гешев, с цел да разкрият тази незаконна верига?

И дали тъкмо английските служби, известни със своята осведоменост, не знаят за каква корупция става дума в България и каква роля играе прокуратурата, включително и зам.-главният прокурор Гешев, битката с нея да е чисто официална. В него сигурно са съмнителните дейности към продажбата на Виваком и делата, които текат в Кралския съд в Лондон...

Списъкът е дълъг и в случай че госпожа посланичката в действителност желае да се запознае с него, да попита офицера за връзка в посолството.

И изобщо по какъв начин госпожа Хопкинс си показва българския дипломат в Лондон да почне да хвали този или оня ббритански прокурор, тъй като по този начин му споделили оперативните чиновници в амбасадата. Несериозно даже да го намерения човек…

Да не би новият министър председател Борис Джонсън и Форин-офис са решили да подменят някои фрагменти от дипломацията и някои от тях прибягват до избавителни изяви? Е тази е науспешна, сигурно.

Какво ли не вършат горещите талази: на следващия ден госпожа Хопкинс ще похвали и правосъдния министър Данаил Кирилов… Тия британци напълно се ошашавиха около Брекзит.

Елеметарно, Уотсън, би споделил Шерлок Холмс.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР