Великобритания е извършила голяма нападателна кибер кампания срещу Ислямска държава,

...
Великобритания е извършила голяма нападателна кибер кампания срещу Ислямска държава,
Коментари Харесай

Великобритания е извършила кибератака срещу "Ислямска държава"

Великобритания е направила " огромна нападателна кибер акция " против " Ислямска страна ", разгласи шефът на Правителствената централа за връзки (Government Communications Headquarters - GCHQ), представен от Би Би Си.

Според Джереми Флеминг, който е някогашен сътрудник на МИ5, резултатът от офанзивата е с " необятен обсег " и тя е понижила опциите на групировката да координира офанзивите си и да популяризира агитация. В обществена тирада в Манчестър пред конференция по кибернетична сигурност той сподели, че интервенцията е " прекомерно деликатна, с цел да бъде обсъждана ", само че е посочила какъв брой ефикасна може да бъде една ориентирана хакерска атака.

Шефът на GCHQ насочи рецензии към Русия поради нейното, по думите му, " неприемливо кибер държание ", което е " растяща опасност " за Обединеното кралство и неговите съдружници. Той загатна безразборните офанзиви с вируса NotPetya против Украйна, който след това се популяризира по света. Впоследствие Лондон и Вашингтон упрекнаха за това кибернападение съветски военни, което Москва отхвърли. Според Флеминг руснаците не играят по разпоредбите, като " замъгляват границите сред незаконните и държавните дейности ", съобщи Би Би Си./ БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР