Великобритания е извършила "голяма нападателна кибер кампания" срещу "Ислямска държава",

...
Великобритания е извършила "голяма нападателна кибер кампания" срещу "Ислямска държава",
Коментари Харесай

Великобритания удари Ислямска държава в интернет

Великобритания е направила "голяма нападателна кибер акция " против "Ислямска страна ", разгласи шефът на Правителствената централа за комуникацииns (GCHQ), представен от Военновъздушни сили.

Според Джереми Флеминг, който е някогашен сътрудник на МИ5, резултатът от офанзивата е с "широк обсег " и тя е понижила опциите на групировката да координира офанзивите си и да популяризира агитация.

В обществена тирада в Манчестър пред конференция по кибернетична сигурност той сподели, че интервенцията е "прекалено деликатна, с цел да бъде обсъждана ", само че е посочила какъв брой ефикасна може да бъде една ориентирана хакерска атака.



Шефът на GCHQ насочи рецензии към Русия поради нейното, по думите му, "недопустимо кибер държание ", което е "растяща опасност " за Обединеното кралство и неговите съдружници. Той загатна безразборните офанзиви с вируса NotPetya против Украйна, който след това се популяризира по света.

Впоследствие Лондон и Вашингтон упрекнаха за това кибернападение съветски военни, което Москва отхвърли. Според Флеминг руснаците не играят по разпоредбите, като "замъгляват границите сред незаконните и държавните дейности ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР