Великобритания е изправена пред втора вълна от COVID-19 тази зима,

...
Великобритания е изправена пред втора вълна от COVID-19 тази зима,
Коментари Харесай

Британия е изправена пред два пъти по-сериозна втора вълна без добро тестване

Англия е изправена пред втора вълна от COVID-19 тази зима, която може да е два пъти по-сериозна и публикувана от първичната зараза, в случай че отвори учебните заведения без по-ефективна система за тестване и следене , демонстрира изследване, оповестено във вторник и представено от " Ройтерс " и БиБиСи.

Изследователи от Лондонския академични лицей и Лондонската школа по хигиена и тропическа медицина моделираха въздействието на повторното отваряне на учебните заведения или на цялостно или на ненапълно работно време за родителите да се върнат на работа, за евентуалното разпространяване на вируса.

Те заключиха, че сериозна втора вълна може да бъде предотвратена, в случай че 75% от тези със признаци са открити и тествани и 68% от контактите им са проследени или в случай че 87% от хората със признаци са открити и 40% от контактите им са тествани .

" Въпреки това, ние също по този начин предвиждаме, че при липса на задоволително необятно покритие за тест-проследяване-изолация , повторното отваряне на учебните заведения, съчетано със съпътстващо отваряне на обществото във всички сюжети, може да провокира втора вълна COVID-19 ", се споделя в изследването.

" Нашите резултати от моделиране допускат, че цялостното отваряне на учебните заведения през септември 2020 година без ефикасна тактика за тестване-изолация ще докара до повишение на R над 1 и произлизаща втора вълна от инфекции, която ще доближи най-много през декември 2020 година и ще бъде от 2 до 2,3 пъти по-голяма от размер на истинската вълна COVID-19. "

Водещият създател на проучването Жасмина Пановска-Грифитс разяснява, че системата за тестване и следене в Англия доближава единствено към 50% от контактите на всички тествани с позитивни резултати за COVID-19.

Пановска-Грифитс, учител по математическо моделиране в Лондонският академични лицей, разяснява пред БиБиСи, че най-лошите сюжети към момента могат да бъдат избегнати .

" Важното е, че намираме, че е допустимо да се избегне втора епидемиологична вълна , в случай че може да се диагностицират задоволително хора със симптоматични инфекции. След това техните контакти могат да бъдат проследени и дейно изолирани ", изяснява тя.

" Ние сме първото изследване, което количествено дефинира, какъв брой би трябвало да бъде за Обединеното кралство . "

Училищата във Англия затвориха през март по време на националното блокиране, като се изключи децата на основни служащи, и отвориха още веднъж за дребен брой възпитаници през юни .

Правителството разяснява, че всички възпитаници ще се върнат в учебно заведение до началото на септември , като министър председателят Борис Джонсън съобщи, че това е народен приоритет.

" Мисля, че всички одобряваме, че тестването и следенето е стратегия, която би трябвало да продължи да се усъвършенства . Има вярно примирение в държавното управление по въпроса ", разяснява министърът на локалното самоуправление Саймън Кларк.

" Ние изцяло одобряваме, че би трябвало да продължим да усилваме тази цифра ", добави той.
 Британия вкарва проби за короноваирус с резултат до 90 минути
Британия вкарва проби за короноваирус с резултат до 90 минути

Изпращат ги в лечебни заведения, старешки домове и лаборатории
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР