Великобритания е изправена пред бурен месец на стачни действия и

...
Великобритания е изправена пред бурен месец на стачни действия и
Коментари Харесай

И медицинските сестри се включват в стачната вълна във Великобритания

Великобритания е изправена пред плевел месец на протестни дейности и съществени нарушавания на естествения живот преди Коледа откакто стана ясно, че евентуално и медицинските сестри ще се причислят към пощенските чиновници, учителите и жп служащите, които към този момент организират всеобщи стачки, а техният пик ще бъде през най-натоварените седмици за коледно и новогодишно извършване на покупки и празненства.

Кралският лицей за медицински сестри се чака да разгласи невиждани протестни дейности след приключването на крайния период, даден на министрите за реализиране на съглашение за заплащането и откакто членовете на профсъюза към този момент утвърдиха провеждането на стачка преди две седмици. Това евентуално ще бъде първата от поредност стачки през зимата и пролетта на чиновници на националното опазване на здравето, включващо младши лекари и служащи от Бърза помощ. В четвъртък стартира нова вълна от стачки на пощенски чиновници, академични личен състав и шотландски учители, а железопътните синдикати потвърдиха проектите си за осем дни на национални стачки, макар че е била извършена „ позитивна “ среща с държавното управление.

Въпреки че синдикатите обявиха, че няма проекти за общи стачки, някои от тях приказват за координирани дейности за оптимално нарушение на естествения живот и политическо влияние върху министрите. Генералният секретар на най-големия синдикат на жп служащите RMT Майк Линч съобщи в четвъртък, че след среща с новия транспортен министър Марк Харпър е „ почнал разговор “ и е направена стъпка напред след всички „ безумни нелепости “, по думите му, сътворени от предшественика му Грант Шапс “.

Въпреки обнадеждаващите сигнали обаче Линч изключи опцията за анулация на плануваните осем стачки през декември и януари
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР