Великобритания е готова да търгува с ЕС според правилата на

...
Великобритания е готова да търгува с ЕС според правилата на
Коментари Харесай

Великобритания обмисля да търгува с ЕС по австралийския модел

Великобритания е подготвена да търгува с Европейски Съюз съгласно разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО), в случай че договарянията сред Лондон и Брюксел за бъдещите им връзки се провалят.

Това е декларирал английският министър председател Борис Джонсън в телефонен диалог през днешния ден с полския си сътрудник Матеуш Моравецки, осведоми ТАСС. Според Джонсън Англия ще води градивни договаряния, само че също ще бъде подготвена след приключването на преходния интервал да напусне Европейски Съюз при изискванията, с които се употребява Австралия в връзките си със съюза, в случай че не бъде реализирано съглашение, се показва в известие, публикувано от службата на английския министър председател.

Австралийският вид на търговски връзки с Европейски Съюз значи използване на всички митнически съглашения, планувани от СТО. Австралия няма всеобхватно комерсиално съглашение с Европейски Съюз. Голяма част от търговията сред Европейски Съюз и Австралия следва разпоредбите на СТО по дифолт, макар че има съглашения за някои артикули.

Англия излезе дефинитивно от Европейски Съюз на 1 февруари след 3 години договаряния по изискванията за овакантяване, като постави по този метод завършек на участието си в Европейския съюз, траяло 47 години, напомня ТАСС. Брюксел и Лондон се споразумяха за временен интервал до края на годината, през който за Англия важат европейските разпореждания.

През този интервал двете страни би трябвало да съгласуват документ за това какви тъкмо ще бъдат бъдещите им връзки. Предвижда се също реализиране на съглашение за свободна търговия сред Европейски Съюз и Обединеното кралство. Въпреки че двете страни към момента са надалеч от съглашение, идната седмица би трябвало да стартира кръг от " засилени договаряния ".
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР