Великобритания е готова да обяви най-голямата програма за инвестиции в

...
Великобритания е готова да обяви най-голямата програма за инвестиции в
Коментари Харесай

Великобритания обяви най-големите си военни разходи от Студената война досега

Великобритания е подготвена да разгласи най-голямата стратегия за вложения в защита от края на Студената война до момента, съобщи CNBC.

Премиерът Борис Джонсън оповести, че държавното управление ще похарчи спомагателни 16,5 милиарда паунда или 21,8 милиарда $ за защита през идващите четири години. Настоящият бюджет на министерството на защитата на Англия е съвсем 41,5 милиарда паунда.
 Англия ще забрани продажбите на бензинови и дизелови коли още от 2030 година
Англия ще забрани продажбите на бензинови и дизелови коли още от 2030 година

По-рано от предстоящото

" Взех това решение в пика на пандемията, тъй като отбраната на кралството би трябвало да е преди всичко ", съобщи министър председателят в изказване в сряда вечерта. " Международната конюнктура е по-опасна от по всяко време било след Студената война и Англия би трябвало да бъде вярна на историята си и да стоим до нашите съдружници. За да реализираме това, ние би трябвало да надградим отбранителните си благоприятни условия. "

Според премиера това е късмет " да постави завършек на ерата на оттегляне " и да ускори световното въздействие на Англия.

Правителството съобщи, че чака увеличените разноски, които ще бъдат ориентирани към вложение " в напреднали технологии ", с които Обединеното кралство би трябвало да се нарежда " като международен водач в области като кибер- и галактическата сигурност и запълване на дефицитите в нашия защитителен боеприпас. "
 Новите нуклеарни упоритости на Англия след проваления план с Hitachi за £20 милиарда
Новите нуклеарни упоритости на Англия след проваления план с Hitachi за £20 милиарда

Кабинетът е засилил договарянията с френския колос EDF и китайската China General Nuclear Power Corporation

За задачата се основават три напълно нови организации. Първата ще е ориентирана към изкуствения разсъдък, " Национална киберсила " ще пази хората от онлайн офанзиви, а " Космическите командоси " би трябвало да изстрелят първата ракета на страната до две години.

Допълнителните разноски за защита могат да основат 10 хиляди работни места, считат от държавното управление. Съобщението идва в подтекста на обещанието, обещано от ръководещата Консервативна партия преди изборите през 2019 година " да се надвиши задачата на НАТО за разноски от 2% от Брутният вътрешен продукт за защита и да се усилва бюджетът с най-малко 0,5 процентни пункта над инфлацията годишно. "

Така Англия ще се трансформира в страната с най-големи разноски за защита в Европа и вторият по величина в НАТО, показват от държавното управление.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР