Великобритания е готова да изпрати в Киев далекобойни ракети. Това

...
Великобритания е готова да изпрати в Киев далекобойни ракети. Това
Коментари Харесай

Великобритания се готви да изпрати на Украйна далекобойни ракети "Storm Shadow"

Великобритания е подготвена да изпрати в Киев далекобойни ракети. Това заяви Washington Post като се базира на информация от Международния фонд за помощ на Украйна.
 
Изданието оповестява, че в документа на МО на Англия се споделя, че министерството е изразило заинтригуваност в даването на Украйна на средства с радиус на деяние до 300 км. 
 
Washington Post написа, като се базира на неназован английски служител, че окончателното решение към момента не е взето. Но уведомлението съставлява основна крачка към осъществуването на сходни доставки. 
 
Освен това се прибавя, че по описаните в документа характерности мое да се направи извод, че става дума за крилати ракети с въздушно базиране Storm Shadow. 
 
Washington Post напомня, че Украйна от дълго време упорства пред западните си сътрудници да й дават ракети с отдалечен обхват с претекста, че сходно оръжие може да промени хода на войната, като разреши на ВСУ да поразят съветски командни центрове, линия за доставяне, хранилища с муниции и гориво надълбоко на територията на Крим и краткотрайно окупираната източна част на Украйна. 
 
Крилатите ракети Storm Shadows могат да бъдат сложени на украински реактивни самолети руско произвеждане. Те биха могли да доближат и обекти на съветска територия, само че Киев е поел анагжимент да не ги употребява за удари по Русия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР