Великобритания е единствената страна с ядрена мощ в ЕС, освен

...
Великобритания е единствената страна с ядрена мощ в ЕС, освен
Коментари Харесай

Великобритания е важна за отбраната на Европа

Великобритания е единствената страна с нуклеарна мощност в Европейски Съюз, с изключение на Франция, което ще й разреши да бъде огромен фактор и след излизането си от Съюза, заяви Express.

Това декларира някогашният консултант по защитата на френския президент Еманюел Макрон – Франсоа Хейсбо.

„ Ясно е, че Европейски Съюз би трябвало да резервира Англия покрай себе си, само че това не е толкоз елементарно да се случи. Франция и Англия държат главната ракетна мощ в Европа. В наш интерес е да поддържаме тази степен на интеграция. Така ще можем да спестяваме разноски и ще бъдем ефикасни.

Ние дружно се грижим за ръководството на нашите нуклеарни ресурси, което е внимателен и значим въпрос. Англия и Франция са единствените страни с нуклеарни оръжия в Европа. Така, че това са естествени сътрудници.

Англия, като Норвегия може да взе участие в европейските отбранителни планове, макар че ще е трета страна.

Швейцария не е в европейското икономическо пространство, само че е част от процеса по кандидатстване за научноизследователски действия. Щом можем да го създадем за Швейцария, за какво да не го създадем за Англия и Норвегия.

Германия също има интерес от това. Съществена част от подизъплнителната активност на Airbus се прави в Германия. Можем да намерим отговори на това “, съобщи Хейсбо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР