Великобритания е доставила на Украйна крилати ракети с голям обсег

...
Великобритания е доставила на Украйна крилати ракети с голям обсег
Коментари Харесай

Лондон потвърди: Доставихме на Украйна ракети с голям обсег! Москва обеща ответен удар

Англия е доставила на Украйна крилати ракети с огромен обхват на деяние Storm Shadow, заяви западен формален представител, представен от Ройтерс.

Си Ен Ен първа заяви решението, цитирайки голям брой високопоставени западни чиновници. В информацията се споделя, че Англия е получила уверения от украинското държавно управление, че тези ракети ще бъдат употребявани единствено на украинска суверенна територия, а не против съветски обекти на съветска територия.

Британският министър на защитата Бен Уолъс и външният министър Джеймс Клевърли посетиха Съединени американски щати за диалози за поддръжка на Украйна през последните седмици. Министерството на защитата в Лондон отхвърли коментар.

Англия и други западни страни усилиха военната си помощ за Украйна тази година, като Англия съобщи през януари, че ще изпрати 14 от главните си бойни танкове " Чалънджър 2 " в Украйна, заричане, последвано от други народи, в това число Съединените щати и Германия.

Миналата седмица водена от Англия група от европейски страни изиска от фирмите да изразят интерес да доставят на Украйна ракети с обхват до 300 км, само че Англия съобщи във вторник, че не е взето дефинитивно решение за доставката на оръжия.

Storm Shadow, създадена от европейския производител на ракети MBDA, е ракета с огромен обхват на деяние с въздушно изстрелване, предопределена за офанзиви против цели с висока стойност, като укрепени бункери и основна инфраструктура, съгласно уеб страницата на компанията. Те имат обсег от повече от 250 километра, съгласно производителя. Разстоянието сред Киев и Москва е 870 км.

Storm Shadow е потвърдена в борби прецизна крилата ракета, предопределена да поразява огромни здания и структури като пристанищна инфраструктура, контролни центрове, бункери, ракетни площадки, летища и мостове, които в противоположен случай може да изискват разполагането на голям брой самолети в голям брой задачи.

При изстрелването Storm Shadow се спуска на ниска височина, с цел да се придържа към терена и да избегне радарно разкриване. Като приближи задачата, се включва вградения инфрачервен датчик, с цел да съпостави изображението на задачата със съхраненото референтно изображение, написа кореспондентът на Би Би Си по защитата Крис Партридж.

В момента тази крилата ракета е на въоръжение в Кралските военновъздушни сили на Англия, както и във френските и италианските военновъздушни сили, като преди този момент е потвърдила своята успеваемост в интервенции в Ирак и Либия.

С обсег от повече от 250 км, това е малко по-малко от обсега на тактическите ракетни системи земя-земя на армията на Съединени американски щати или ATACMS, които Украйна от дълго време изиска.

Доставката на ракети с огромен обхват от Обединеното кралство на режима в Киев ще изисква съответен отговор от съветската войска, сподели представителят на съветския президент Дмитрий Песков пред кореспонденти в четвъртък. Той акцентира, че Кремъл заема " доста отрицателно " отношение към доставките на Киев на ракети с огромен обхват от Лондон.

" Това ще изисква съответен отговор от нашите военни, които, естествено, от военна позиция, ще вземат съответни решения на този декор ", сподели прессекретарят на съветския държавен глава.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР