Великобритания дарява 65 милиона паунда (81 милиона долара) на Световната

...
Великобритания дарява 65 милиона паунда (81 милиона долара) на Световната
Коментари Харесай

Великобритания насочва 65 млн. паунда в помощ на СЗО и борбата с коронавируса

Великобритания подарява 65 милиона паунда (81 милиона долара) на Световната здравна организация в помощ в битката с коронавирусната пандемия, откакто няколко дни по-рано американският президент Доналд Тръмп заплаши, че ще премисли финансирането на организацията, оповестява Bloomberg.
Натискът върху интернационалните организации и държавните управления за координирана реакция нараства, откакто в някои от огнищата на ковид в Европа започнаха да се обмислят опциите за облекчение на ограниченията, до момента в който инфектираните в международен мащаб към този момент са над 2 милиона.
Според Лондон сумата, която Англия ще даде на СЗО, ще помогне за прекратяване на разпространяването на вируса в разрастващите се страни и да се избегне втора вълна на инфекцията в Кралството.
Англия ще насочи пакет от общо 200 милиона паунда, който ще бъде употребен за финансиране на СЗО и други организации.
“Приносът на Англия е мощно заявление, че това е световна опасност, която изисква световен отговор. СЗО е надълбоко признателна на държавното управление и хората във Англия за огромния им принос”, съобщи ръководителят на организацията Тедрос Адханом Гебрейес.
В петък Тръмп уточни, че Съединени американски щати ще обмислят ролята на СЗО идната седмица, като добави, че ще прегледа и приноса на Америка за организацията. “Както знаете ние им даваме почти 500 милиона $ годишно и ще обсъдим този въпрос идната седмица”, разяснява той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР