Велико ТърновоДвама търновци са сред седемте българи, носители на титли

...
Велико ТърновоДвама търновци са сред седемте българи, носители на титли
Коментари Харесай

Велико Търново: Генчо Петков и Никифор Тодоров са сред седемте българи, носители на титли на Световната федерация по фотографско изкуство

Велико Търново Двама търновци са измежду седемте българи, носители на трофеи на Световната федерация по фотографско изкуство. Това са фотографите Генчо Петков („ екселенц “) и Никифор Тодоров (артист). Престижните звания те получиха през предходната година, а напълно скоро следва да показват изкуството си в остарялата столица. Генчо Петков описа пред Радио „ Фокус “ – Велико Търново , че Световната федерация за фотографско изкуство е учредена 1946 година в Белгия. Целта й е да се разпространява напредъка на фотографските познания в региона на художествено, просветително и научно равнище. „ Дават се и почетни звания – „ актьор “, „ екселенц “ и „ мастер “, по съответния ред, като има доста строги критерии за кандидатстване и не всеки, който се опитва ги получава. Миналата година с Никифор кандидатствахме и бяхме отличени с купата „ екселенц “, защото отговаряхме на всички условия “, изясни още Петков. Отличията не дават никакви съществени облаги, само че са извънредно влиятелни и свидетелстват за голямо самопризнание пред гения на създателите.
42 са премиите, които Генчо Петков е получил единствено през предходната година. Освен фотограф той е и учител по цифрова снимка във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий ”.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР