Велико Търново. Започна строителството на новия тренировъчен терен за футбол

...
Велико Търново. Започна строителството на новия тренировъчен терен за футбол
Коментари Харесай

Велико Търново: Започна строителството на новия тренировъчен терен за футбол в града

Велико Търново. Започна строителството на новия подготвителен терен за футбол в града. Това оповестиха от пресцентъра на „ Община Велико Търново “. Стадионът ще бъде построен над Спортното учебно заведение в кв. „ Бузлуджа “. Кметът Даниел Панов посети обекта и ревизира хода на работата, откакто към този момент са факт съгласуването и разрешаването на всички въпроси, свързани с подземните връзки и мрежи.
Активно се работи по присъединение на новия футболен терен към ВиК мрежата на Велико Търново. От на следващия ден стартира и построяването на актуалната дренажна система. Тренировъчното игрище ще има и поливна система, с цел да бъде предпазвано изкуственото тревно покритие. Ще бъде инсталирано и осветяване, което ще разреши занимания във вечерните часове.
Новото игрище ще е със общоприети съгласно футболните условия размери – 105/68 метра, ще бъде инсталирана ограда от плетена мрежа с височина от 6 метра, ще има и обходна алея. За построяването му държавното управление отпусна 700 000 лв..
Спортният обект ще усъвършенства изискванията за подготовка както на близо 300 гении от школата на ФК „ Етър “, по този начин и на учениците от Спортното учебно заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР