Велико Търново. Започна подготовката за изграждането на улица Иларион Драгостинов“

...
Велико Търново. Започна подготовката за изграждането на улица Иларион Драгостинов“
Коментари Харесай

Велико Търново: Започва изграждането на новата пътна връзка към кварталите „Бузлуджа“ и „Зона В“

Велико Търново. Започна подготовката за построяването на улица „ Иларион Драгостинов “ в частта ѝ от Дома за възрастни хора „ Венета Ботева “, около газстанцията сред кварталите „ Бузлуджа “ и „ Зона В “ и до ул. „ Стоян Коледаров “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
Новата пътна връзка ще разреши бърз достъп до пътен възел „ Качица “, ул. „ Магистрална “ и бул. „ Никола Габровски “. Улицата ще е с ширина 14 метра с новите тротоари, ще бъде инсталирано уличното осветяване, а над 13 000 кв. метра ще бъде положеният асфалт.
Същинските действия по построяването на пътното легло, тротоарите, основата и последващото асфалтиране ще стартират напролет. Пътната връзка ще усъвършенства транспортното обслужване на над 25 000 поданици на града.
За реализацията на инфраструктурния план на Община Велико Търново е обезпечено финансиране от републиканския бюджет, вследствие на извършени диалози и срещи на кмета Даниел Панов с представители на изпълнителната власт.
В града стартира и настоящ ремонт на сектори от уличната мрежа, по които настилката е нарушена след януарските превалявания. Работата започва по улица „ Бузлуджа “ в кв. „ Варуша “, а преасфалтирани ще бъдат и други проблеми сектори по градските улици.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР