Велико Търново. Започна почистване от наноси, заклещени под моста на

...
Велико Търново. Започна почистване от наноси, заклещени под моста на
Коментари Харесай

Велико Търново: Почистват наноси под моста на река Белица в село Нацовци

Велико Търново. Започна разчистване от наноси, заклещени под моста на река Белица във великотърновското село Нацовци. Премахването на заклещените клони и стволове на дървета ще завърши до края на деня, а предоставената от Община Велико Търново активност се прави със профилиран автокран. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Заради нерегламентирана сеч край коритото на притока на р. Белица в землището на с. Войнежа, остатъци от дървета са основали запушалка пред моста в селото и за малко в съботния ден оборудването е било залято от рекичката. Веднага след отдръпването на водата наносите са отстранени. Същата обстановка се е повторила и в неделния ден, когато още веднъж е била привлечена строителна техника за разчистване на клоните и стволовете.
Комисия следи положението на всички мостове над реките и притоците им, преминаващи през територията на община Велико Търново. Обходите ще продължат през целия ден.
Около 2 метра е равнището на р. Янтра в кв. „ Чолаковци “, където сериозната стойност е 6,50 метра. 0,9 метра е равнището на р. Белица в Килифарево при сериозна стойност 3,80 м. Телеметрична система със модерни сензорни устройства следи придвижването на водите на двете реки в действително време.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР