Велико Търново. За преодоляването на агресията в училище е необходима

...
Велико Търново. За преодоляването на агресията в училище е необходима
Коментари Харесай

Зам.-министър Таня Михайлова: За преодоляването на агресията в училище е необходима много работа не само с учениците, но и с техните родители

Велико Търново. За превъзмогването на експанзията в учебно заведение е нужна доста работа освен с учениците, само че и с техните родители. Това съобщи заместник-министър на образованието и науката инж. Таня Михайлова пред публицисти във Велико Търново, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Тя е на посещаване в града за провеждането на образование на психолози и педагогичен съветници за предварителна защита на експанзията по пътищата. Зам.-министър Михайлова посочи, че казусът не е единствено в школата, а в цялото общество.
„ Аз не считам, че от един случай, който е обвързван с експанзията, би трябвало да се създава вест за това какво се случва в българското учебно заведение, в противен случай – там се случват и доста положителни неща. Факт е, че е нужна доста работа за превъзмогване на експанзията, доста работа дружно с родителите, тъй като всички знаем, че родителите са учреденият фактор, който оказва помощ в работата на учителите. Те не трябва да бъдат оставени сами “, добави още инж. Михайлова. Относно днешната среща тя разяснява, че тематиката още веднъж е извънредно настояща и затова се работи за развиване на разнообразни стратегии, свързани с нея.
„ Но като, че ли се чака това да се случи единствено в часа на класа и отговорността е единствено на училите. Аз се веселя, че взаимно Ротари клуб, Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи и Синдиката на българските училите се насочиха към образование на психолозите. Това са хора, които могат да виждат избрани индикации в държанието на учениците, с цел да могат да предотвратят след време прояви, свързани с експанзия, нетолерантно отношение, неуважение и недоумение. За експанзията не би трябвало да се приказва, би трябвало да се работи “, акцентира тя. Относно нарастването на психолозите в учебните заведения тя съобщи, че то е належащо и също се работи по този въпрос.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР