Велико Търново. За първи път туристическият потенциал на Велико Търново

...
Велико Търново. За първи път туристическият потенциал на Велико Търново
Коментари Харесай

Велико Търново се представя на най-голямото туристическо изложение в Мадрид

Велико Търново. За първи път туристическият капацитет на Велико Търново ще бъде показан на интернационално ревю в Мадрид – туристическата борса FITUR, която е измежду най-големите и известни в цяла Европа. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Богатото културно-историческо завещание на Старата столица ще бъде презентирано от Общинската туристическа организация „ Царевград Търнов “. Средновековният столичен град ще оживее в испанската столица от 23 до 27 януари.
Все повече стават испанските туристи във Велико Търново. Само през предходната година посетителите от Иберийския полуостров, разгледали музейните обекти, са близо 17 000 и са с 23% повече по отношение на 2017 година. Участието на общинската туристическа организация „ Царевград Търнов “ на ревюто FITUR е причина за още по-силен интерес на испанците към Старата столица през сегашния сезон.
Борсата в Мадрид се организира от 1981 година нас и е измежду най-значимите събития в региона на туризма както в Испания, по този начин и в международен мащаб. Всяка година във форума се показват над 100 страни, голям брой туристически организации и асоциации.
През предходната година капацитетът на Велико Търново бе показан на три туристически изложби отвън България – в Унгария, Румъния и Русия. Маркетингът дава резултат и за последните 12 месеца има сред 9 и 15% растеж както на туристите от тези три страни, по този начин и от цяла Европа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР