Велико Търново. За осма година Велико Търново ще се включи

...
Велико Търново. За осма година Велико Търново ще се включи
Коментари Харесай

Велико Търново: Общината ще се включи в европейската Нощ на литературата

Велико Търново. За осма година Велико Търново ще се включи в европейската самодейност „ Нощ на литературата ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Жителите и гостите на града ще могат да слушат фрагменти от творчеството на създатели от няколко страни: Белгия, Германия, Австрия, Полша, Румъния, Северна Македония, Португалия и Англия.
Съвременната и преведена европейска литература ще звучи от 18.00 часа до 22.00 часа на 15 май на няколко места в града – Художествената изложба „ Борис Денев “, Клуб „ Седем “, църквата „ Св. св. Петър и Павел “, Австрийската библиотека в ректората на ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ (до 20.00 часа).
Литературните фрагменти ще четат актьорите от МДТ „ Константин Кисимов “ Стефка Златкова и Милен Иванов, Елена Димитрова и поетът Александър Николов.
За феновете на литературата, които ще участват на събитието, Община Велико Търново е провела и лотария с награди – книги, обезпечени от издателство „ Фабер “.
През актуалната година Европейската нощ на литературата ще бъде маркирана по едно и също време в дванадесет български града – Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Пазарджик, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен. Организатори са посолствата и културните институти на няколко страни, представителството на Европейската комисия в България, културно-информационните центрове и други
Актуална информация е оповестена и на www.noshtnaliteraturata.bg и във фейсбук страницата на събитието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР