Велико Търново. За девета поредна година Велико Търново се превърна

...
Велико Търново. За девета поредна година Велико Търново се превърна
Коментари Харесай

Велико Търново: В Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ бе открита познатата и популярна изложба „Арт Розалиада“

Велико Търново. За девета поредна година Велико Търново се трансформира в интернационален център на любовта и виното. Навръх 14 февруари в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “ бе открита познатата и известна галерия „ Арт Розалиада “, която е под патронажа на кмета Даниел Панов и ректора на ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ проф. доктор Христо Бонджолов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Експозицията показва разнообразното творчество на повече от 130 създатели - студенти и преподаватели от висши учебни заведения по изкуство в България и чужбина.
До края на февруари жителите и гостите на града могат да прегледат поредицата от графики, рисунки, плакати, фотографии, арт съоръжения, статуи от разнообразни материали (метал, камък и др.), мултимедия. Всички произведения са отдадени на празника на любовта и виното.
Откриването почете заместник-кметът на Старата столица и член на журито, оценявало творбите - Ганчо Карабаджаков. Той поздрави аудиторията и акцентира, че " Арт Розалиада " е галерия, трансформирала се в одобрено и потвърдено събитие в културния календар на града. Ганчо Карабаджаков и проф. Христо Бонджолов връчиха част от грамотите на отличените създатели.
В изложбата вземат участие създатели от България, Израел, Полша, Сърбия, Румъния, Македония, Чехия, Германия и Италия. Сред тях са преподаватели и студенти от ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “, Национална художествена академия, СУ „ Св. Климент Охридски, ВСУ „ Любен Каравелов “ (София), Шуменски университет „ Еп. Константин Преславски “, Нов български университет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР