Велико Търново впечатли посетителите и туроператорите по време на първото

...
Велико Търново впечатли посетителите и туроператорите по време на първото
Коментари Харесай

Велико Търново впечатли туроператори и посетители на световното изложение FITUR в Мадрид

Велико Търново впечатли посетителите и туроператорите по време на първото си присъединяване на международното ревю FITUR в Мадрид. Международният туристически конгрес в испанската столица се организира от 23 до 27 януари и на него остарялата столица бе показана на щанда на България от Общинската туристическа организация „ Царевград Търнов “.

Богатото културно-историческо завещание и даденостите за града като целогодишна туристическа дестинация са били акцентите при представянето на ревюто. На място Общинската туристическа организация е сключила контракти с туристически компании от Иберийския полуостров, както и със седем български туроператори, работещи с испански контрагенти. Установени са контакти и 10 нови колегата, които занапред стартират да оферират България и Велико Търново като направления на испанските туристи.

 madrid2

След растежа от над 18% на испанските туристи през предходната година, една от задачите на общинският туроператор е удължение на престоя и предложение на по-богати пакети с хотелско настаняване, исторически забележителности и разнообразни атракции във Велико Търново и района.

Международното ревю FITUR в Мадрид се организира годишно от 1981 година и е измежду най-значимите събития в региона на туризма в международен мащаб и най-голямото на Иберийския полуостров. Тази година в борсата са взели участие 10 190 изложители от 165 страни. По време на събитието са извършени над 6800 бизнес срещи, посетителите са били над 110 860, а упълномощените публицисти – 7 856..

На FITUR България взе участие за 12-та поредна година, а в тазгодишното издание се включи министърът на туризма Николина Ангелкова и българският дипломат в Испания Иван Кондов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР