Велико Търново. Великотърновският общински съвет ще гласува номинациите за общинските

...
Велико Търново. Великотърновският общински съвет ще гласува номинациите за общинските
Коментари Харесай

Велико Търново: На изнесена сесия Общинският съвет ще гласува номинациите за наградите „Култура“, „24 май“ и „Св. Патриарх Евтимий“

Велико Търново. Великотърновският общински съвет ще гласоподава номинациите за общинските награди „ Култура “, „ 24 май “ и „ Св. Патриарх Евтимий “ на изнесена сесия. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Заседанието ще се организира в читалнята на Регионална библиотека „ Петко Р. Славейков “ в понеделник – 20 май, от 16.30 ч.
Трите награди са обичайни и се връчват всяка година в навечерието на Деня на българската култура, просвета и на славянската книжовност – 24 май. Празникът на буквите, който е измежду най-българските по своя темперамент, е мотив сесията да се състои в библиотеката – актуалното средище на книжнината. Идеята за избора на място е на ръководителя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, а по случай 24 май всеки общински консултант ще получи читателска карта за Република България „ Петко Р. Славейков “.
Ученичката от Старопрестолната професионална гимназия по стопанска система Десислава Димитрова е препоръчана за притежател на премията „ 24 май “. От IX до XII клас тя има отличен триумф и е спечелила десетки награди и оценки от национални и интернационалните надпревари и олимпиади. Номинацията й е след единомислещо решение на комисията за установяване на притежател на наградата.
Трима педагози да получат премията „ Св. Патриарх Евтимий “ за преподавател на годината предлага на Общинския съвет отрасловата комисия – доктор Северина Величкова от ДГ „ Райна Княгиня “, Сребринка Минчева-Лакова от СУ „ Емилиян Станев “ и Цветомила Драганова от ПМГ „ Васил Друмев “. Същият приз да бъде връчен на Детска градина „ Първи юни “ и на ОУ „ Неофит Рилски “ /Килифарево/ е предлагането в категория „ Колектив на годината “, ще
Три са номинациите за премията „ Култура “. В категория „ Ярки достижения в региона на изкуствата и културата “ предложенията са за изявения фотограф Генчо Петков, както и на известния артист Милен Иванов. В категория за креативен дебют номинирана е журналистката и писателка Елена Чамуркова. Предложенията първо ще бъдат гласувани от Постоянната комисия по обучение, просвета и просвета. Крайната дума за установяване както на носителите на премия „ Култура “, по този начин и на останалите призове има Общинският съвет.
Церемонията за награждаване ще се състои на 20 май от 18,00 ч. в Музикално-драматичния спектакъл „ Константин Кисимов “, а незабавно след нея ще бъде показан мюзикълът „ Вражалец “ (по пиесата на Ст. Л. Костов). Спектакълът е подарък от Община Велико Търново за всички поданици и посетители на града по случай настъпването на Деня на българската култура, просвета и на славянската книжовност – 24 май.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР