Велико Търново. Велико Търново става огромен “Биг Брадър, е заглавие

...
Велико Търново. Велико Търново става огромен “Биг Брадър, е заглавие
Коментари Харесай

Преглед на основните теми във великотърновския печат

Велико Търново. „ Велико Търново става голям “Биг Брадър ”, е заглавие от регионалния ежедневник „ Янтра Днес ” . Близо 50 камери ще наблюдават за реда и сигурността във Велико Търново. 15 от тях към този момент работят, а другите се чака да бъдат пуснати до дни, научи “Янтра Днес ”. Снимачните устройства са ситуирани на входовете и изходите на града, а също и на всички основни кръстовища. Обхванати са още централните елементи и други зони с огромен поток от хора. Сигналът от камерите ще постъпва в действително време в два контролни центъра, които са ситуирани в регионалната дирекция на полицията и в община Велико Търново. Чрез тях общинарите и униформените ще могат да откриват, както причинителите на хулигански прояви, по този начин и нарушителите на разпоредбите за придвижване по пътищата. Към тези два пункта за наблюдаване ще бъдат вързани и 150-те камери, които наблюдават за сигурността в селата от Общината, разбра още “Янтра Днес ”.
„ 13 плана за 30 млн. лева ще извършва Община Велико Търново през 2018 година “, е друго заглавие от ежедневника. 65,4 млн. лева е финансовата рамка на проектобюджета на Община Велико Търново за 2018 година, без преходния излишък, стана ясно по време на публичното му разискване през вчерашния ден. За разлика от друга година в Голямата зала на администрацията се събраха повече хора, най-вече общински чиновници, публицисти, съветници и няколко жители, само че това не породи сериозна полемика по финансовата рамка на Общината.
„ Майстор на куполи – претендент за Гинес, демонстрира творенията си във фотоизложба “, е тематика от трета страница на ежедневника. „ Още една предпазена зона желаят жителите на Ново село “, четем на страница четири в изданието. На страница пет е поместен материал със заглавие: „ Зам.-кметът Йорданка Кушева носи името на баба си Йордана, която боготвори “.
На спортната страница на вестник „ Янтра Днес “ четем: “Балъков – основен управител на “Етър “.
„ Бюджет 2018 на В. Търново няма да е „ постна пица “ е акцент от първа страница на другия регионален всекидневник - “Борба “ . Община Велико Търново ще разполага с 65,4 милиона лв. бюджет за тази година, а по какъв начин ще се разпределят харчовете от екипа на кмета Даниел Панов демонстрираха по време на публично разискване. Старата столица ще разполага с към 10 на 100 повече пари спрямо предходната година, а Бюджет 2018-та нямало да е като „ Постна пица “, разясниха в коридорите присъстващите, употребявайки известното в последно време съпоставяне. В хазната ще влязат с съвсем милион повече от налози върху транспортните средства, поради свързването на системата на КАТ с тази на общината и по този метод се пресича порочната процедура скъпи возила и джипове да заплащат алегорични данъци.
„ Солени санкции от по 3000 лв. пресякоха противозаконни гонки във Велико Търново “, е друга тематика от ежедневника. Солени санкции по 3000 лв. за участници в противозаконни надпревари с коли и мотори по улиците във Велико Търново укротиха търсачите на мощни чувства и противозаконните гонки фрапантно понижиха. За предходната година са формирани над десетина наказателни постановления на хванати да форсират и да карат возила с висока скорост. Глобените всеобщо апелират глобата в Административния съд в остарялата столица, само че магистратите изрично удостоверяват наложените парични санкции.
“Царска заплата от 10 000 евро и парцел за Балъков “, “Недялко Йорданов е номиниран за почетен знак “Стоян Михайловски “, “Такситата внасят в търновската хазна 250 000 лв., хотелите… 150 000 “ и “Пет световнопризнати университета в Съединени американски щати и Англия се борят за търновски младеж “, са други заглавия от страниците на всекидневника.
“ расимир Балъков ще бъде основен управител, ползват британски модел в “Етър В. Търново “, “Старши треньорът на “Локомотив’ Александър Димитров: На този стадий сигурни попълнения няма “ и “Шампионките възобновиха подготовка, първата среща е на 3 февруари против “Бъки “’ са заглавията от спортната страница на изданието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР