Велико Търново. Велико Търново ще е домакин на заседание на

...
Велико Търново. Велико Търново ще е домакин на заседание на
Коментари Харесай

Велико Търново ще бъде домакин на заседание на Световната организация на местните власти

Велико Търново. Велико Търново ще е хазаин на съвещание на Световната организация на локалните управляващи. Престижният конгрес ще бъде проведен в границите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това сподели кметът Даниел Панов по време на визитата на евродепутата от ЕНП Ева Майдел, оповестиха от пресцентъра на Общината .
„ Среща от този мащаб ще се организира за първи път в България. Очаква се в съвещанието да се включат представители на всички страни от Европейския съюз и на редица други страни по света. Водим договаряния Велико Търново да бъде хазаин и на полемики с министри на образованието, на вътрешните работи, на районното развиване. За нас това е добра реклама и опция да покажем както историческото завещание и капацитета си за културен туризъм, по този начин също традициите, обичаите, гостоприемството на търновци ”, разяснява Даниел Панов.
„ Заслужено Велико Търново е измежду петте града в формалния календар на българското председателство ”, съобщи Ева Майдел. Тя показа, че с изключение на отличното локално ръководство, впечатлява ползата на великотърновци към европейските тематики като европредседателството, бъдещето на Европа, влизането в Еврозоната, развиването към Брекзит и други
Ева Майдел гостува в старопрестолния град, с цел да показа целите на българското председателство. Тя напомни, че България е измежду трите страни в Европа с най-рязък спад на безработицата, с висок стопански напредък, с най-ниски равнища на външния дълг и нулев миграционен напън.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР