Велико Търново. Велико Търново ще даде начало на национална дискусия,

...
Велико Търново. Велико Търново ще даде начало на национална дискусия,
Коментари Харесай

Велико Търново: Градът дава старт на национална дискусия, посветена на 140-ата годишнина от създаването на Министерството на външните работи и българската дипломатическа служба

Велико Търново. Велико Търново ще даде начало на национална полемика, отдадена на 140-ата годишнина от основаването на Министерството на външните работи и българската дипломатическа работа. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Срещата в града ще се организира на 26 юни в едно от знаковите за българската държавност места – Музей „ Възраждане и Учредително заседание “, където е призната Търновската конституция. Началото на полемиката е в 14.00 ч., а уредниците канят младежите, както и всички искащи да се включват в диалозите.
Националната самодейност е дело на Дипломатическият институт, взаимно с Министерството на външните работи. Целта на поредицата от срещи в страната е да бъдат разпространявани достиженията на българската дипломация, както и да бъде нараснал ползата на младежите към сферата на интернационалните и дипломатически връзки.
В полемиката във Велико Търново присъединяване ще вземе заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.
Основните тематики по време на срещата ще са свързани с историята и задачата на институцията, основните моменти и достиженията на участието на България в НАТО и Европейския съюз, вероятностите пред младежите от Велико Търново и района за професионално развиване в системата на Външно министерство и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР