Велико Търново. Велико Търново ще бъде домакин на заседание на

...
Велико Търново. Велико Търново ще бъде домакин на заседание на
Коментари Харесай

Велико Търново: В града ще се проведе заседание на Световната организация на местните власти

Велико Търново. Велико Търново ще бъде хазаин на съвещание на Световната организация на локалните управляващи. Престижният конгрес ще бъде проведен в границите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това сподели кметът на Общината Даниел Панов по време на визитата на евродепутата от ЕНП Ева Майдел, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . „ Среща от този мащаб ще се организира за първи път в България. Очаква се в съвещанието да се включат представители на всички страни от Европейския съюз и на редица други страни по света. Водим договаряния Велико Търново да бъде хазаин и на полемики с министри на образованието, на вътрешните работи, на районното развиване. За нас това е добра реклама и опция да покажем както историческото завещание и капацитета си за културен туризъм, по този начин също традициите, обичаите, гостоприемството на търновци ”, разяснява Даниел Панов.
„ Заслужено Велико Търново е измежду петте града в формалния календар на българското председателство ”, съобщи Ева Майдел. Тя показа, че с изключение на отличното локално ръководство, впечатлява ползата на жителите към европейските тематики като европредседателството, бъдещето на Европа, влизането в Еврозоната, развиването към Брекзит и други
Ева Майдел гостува в града, с цел да показа целите на Българското председателство. Тя напомни, че България е измежду трите страни в Европа с най-рязък спад на безработицата, с висок стопански напредък, с най-ниски равнища на външния дълг и нулев миграционен напън.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР