Велико Търново. Възпитаниците на българските университети заемат най-високи постове в

...
Велико Търново. Възпитаниците на българските университети заемат най-високи постове в
Коментари Харесай

Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух, посланик на Палестина: Възпитаниците на българските университети имат много добро обществено положение в арабските страни

Велико Търново. Възпитаниците на българските университети заемат най-високи постове в публичното пространство в арабските страни. Това съобщи по време на тържественото си слово за откриването на новата академична година във Великотърновски университет „ Св. Св. Кирил и Методий “ Н. Пр. доктор Ахмед Ал Мадбух, дипломат на Държавата Палестина и доайен на Дипломатическия корпус в Република България, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Той дефинира университета като цитадела на знанието и науката.
„ Университетското обучение съставлява един от най-съществените детайли на връзките сред арабските страни и България. Това нормално се назовава и с името национална дипломация. В нашите страни възпитаниците на българските университети по настояще заемат най-високи постове в публичното пространство. Днес, когато сме при започване на новата образователна година, Ви приканвам да поемете колкото може повече знания, тъй като университетската тапия е вашият пътен лист за живота и, както сподели вашият ректор по-рано през днешния ден при нашата среща, точно културата и образованието са мостът, по който би трябвало да преминат връзките, с цел да се укрепват и разпростират “, добави посланикът на Палестина и пожела доста университетски триумфи, както на студентите, по този начин и на преподавателите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР