Велико Търново. Въпреки, че всички кампании за почистване, които организира,

...
Велико Търново. Въпреки, че всички кампании за почистване, които организира,
Коментари Харесай

Мирослава Цонева, Община Велико Търново: Въпреки, че кампаниите за почистване са изключително успешни, това не означава, че хората са спрели да мърсят

Велико Търново. Въпреки, че всички акции за разчистване, които провежда, и в които се включва Община Велико Търново, са сполучливи, това не значи, че хората са спрели да мърсят. Последната огромна акция се организира през септември в границите на самодейността „ Да почистим България “, сподели за Радио „ Фокус “ – Велико Търново Мирослава Цонева, шеф на Отдел „ Околна среда “ в Общината. Тогава са събрани над 2 тона боклуци, почистени са 27 региона, а доброволците са били над 500.
„ Мога да обобщя, че беше една сполучлива акция, само че това не значи, че хората са почнали да замърсяват средата към себе си по-малко. Продължаваме да виждаме места, които са нечисти. Освен това доброволните организации, които са доста дейни в обществените мрежи, непрекъснато демонстрират местата, където има такива боклуци. За страдание хората не престават да си изхвърлят боклуците свободно, а не на регламентираните за това места “, добави Мирослава Цонева. Апелът на Община Велико Търново към жителите е да внимават къде и какво изхвърлят, и да пазят природата към себе си по-активно.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР