Велико Търново. Вандали посегнаха на новия изпускател на язовира край

...
Велико Търново. Вандали посегнаха на новия изпускател на язовира край
Коментари Харесай

Велико Търново: Водолази ремонтираха спешно язовирен изпускател край село Миндя

Велико Търново. Вандали посегнаха на новия изпускател на язовира край великотърновското село Миндя, инсталиран в края на ноември предходната година. Щетите са установени на 21 януари и незабавно са отстранени. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . " Спешните ремонтни действия бяха осъществени от група водолази, а отводнителната система на водоема още веднъж е изцяло изправна ", заяви заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев.
Новият изпускател бе закупен, защото остарялото оборудване се оказа разрушено и негодно за употреба. Щетите още веднъж бяха резултат от вандализъм, осъществен във време, в което язовирът е бил с доста ниско равнище на водата.
Заради метеорологичната конюнктура е предоставено на кметовете и кметските наместници да наблюдават за равнищата на водата в 18-е общински язовира. Водоемите са с естествени водни количества. Всеки от язовирите бе огледан обширно преди началото на зимния сезон. Състоянието на хидротехническите уреди е положително, не са установени неизправности, които могат да доведат до опасности от наводнения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР