Велико Търново. В началото на настоящата седмица стартира курс за

...
Велико Търново. В началото на настоящата седмица стартира курс за
Коментари Харесай

Велико Търново: Стартира обучение на безработни лица по проект „Красива България“

Велико Търново. В началото на актуалната седмица започва курс за придобиване на професионална подготовка по специалността „ Строител “, компетентност „ Бояджийски работи “, на регистрирани в дирекция „ Бюро по труда “-Велико Търново безработни лица. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Обучението е финансирано по план „ Красива България “ и е част от реализацията на действия по план „ Вътрешно преустрояване на съществуваща постройка на Домашен обществен патронаж – град Дебелец, “, който Община Велико Търново извършва в границите на Мярка М02 - „ Подобряване на обществената инфраструктура “.
Курсът е с дълготрайност от 300 образователни часа (41 работни дни). За всеки присъствен ден обучаемите лица ще получават стипендия в размер на 8 лева В рамките на образованието курсистите ще придобият теоретични знания и ще усвоят на практика умения в региона на строителството и по-специално – в областта на бояджийските работи, като акцентът е върху практическите занимания. Съгласно образователната стратегия над 70% от занятията (212 образователни часа) са с практическа устременост. Всеки, който сполучливо премине образованието, ще получи документ за добита професионална подготовка.
В образованието са включени 13 безработни лица, подбрани и ориентирани за присъединяване в курса дирекция „ Бюро по труда “. Четирима от обучаемите са консуматори на обществена услуга от резидентен вид, предоставяна от Община Велико Търново. Дванадесет от хората са от Велико Търново, а един курсист е от село Леденик.
Професионалното образование ще бъде извършено от Център за професионално образование към „ ИКоМс “ ЕООД, като за задачата е зает висококвалифициран преподавателски състав и е обезпечена уместно оборудвана материална база.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР