Велико Търново. В града беше открито единадесетото издание на популярния

...
Велико Търново. В града беше открито единадесетото издание на популярния
Коментари Харесай

Велико Търново: В града беше открито единадесетото издание на популярния музикален фестивал „Дикси Джаз Фест“

Велико Търново. В града беше намерено единадесетото издание на известния музикален фестивал „ Дикси Джаз Фест “, провеждащо се под мотото „ 111 удара в минута “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Събитието събира в града едни от най-хубавите модерни български и задгранични музиканти. В първата вечер на сцената край паметника на Асеневци излязоха домакините от обичания Royal Dixie Band, а формалното разкриване почете заместник-кметът на Велико Търново Ганчо Карабаджаков. Той приветства музикантите и публиката от името на кмета Даниел Панов и акцентира, че джазът е един от стиловете, който най-ярко показва човешкия блян към независимост.
След търновския бенд публиката бе зарадвана от Десислава Андонова със своя план DesyLive, част от който са едни от най-успешните модерни музиканти на родната сцена - Божидар Василев (тромбон), Димитър Горчаков (клавишни), Васил Вутев (ударни), Георги Дончев (контрабас).
„ Дикси Джаз Фест “ продължава довечера и на следващия ден с още четири концерта, всеки от които е с вход свободен. Началото на осъществяванията е в 20.00 часа.
На сцената през днешния ден ще излязат музикантите от Акустично джаз трио Димитровград, в основата на което е джаз-китаристът Димитър Русев-Мутата. Заедно с него са Митя Йорданов (пиано), Петър Ганев (ударни) и Мария Арнаудова (вокал). Много въодушевление ще предложи и съставът Funky Miracle. Музикантите смесват джаз, рок, соул, поп, R’n’B и други стилове в характерен синтез. Бандата включва Симеон Желязков - вокал, Джордж Стойков - тромпет, Владислав Мичев - тромбон, синтезатор, Пламен Денчев - клавишни, Илия Колев - електрическа китара, Евден Димитров - бас китара, Радо Казасов - барабани.
Съботната музикална вечер (на 13 юли) ще започва с австралиеца Дейвид Дауър – пиано, подсилен от британския си равномерен „ отдел “ - Мат Фишър – барабани, както и Люк Фаулър - бас. През 2018 година триото се появи на основната сцена на Международния джаз фестивал в Банско, а по-късно записа и най-новия си албум в България - “Made in Sofia ”. Финалът на фестивала ще сложат SoulBmoll. Фънк-бандата е учредена през 2014г. от ученици на Софийското музикално учебно заведение ``Любомир Пипков``. Съвсем на смешка младите музиканти се събират и стартират да свирят, като последователно съставът минава през няколко метаморфози. В края на 2016 година броят на участниците в групата нараства до девет души, какъвто остава и до този миг.
Част от програмата на парада е и самобитно музикално дефиле по улиците на Велико Търново. То ще се организира във всеки от трите дни (11 - 13 юли) от 11.00 часа.
Фестивалът е проведен от фондация „ Дикси Джаз Фест “ и се организира в партньорство и с поддръжката на Община Велико Търново.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР