Велико Търново. В 30 от общо 36 села – кметства

...
Велико Търново. В 30 от общо 36 села – кметства
Коментари Харесай

Велико Търново: В 30 села край града се ремонтират улици и тротоари

Велико Търново. В 30 от общо 36 села – кметства и кметски наместничества, попадащи в границите на община Велико Търново, ще бъдат ремонтирани улици и тротоари, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Инвестициите в благоустройството са обезпечени със средства, обезпечени по общинската стратегия „ Местни начинания “.
Строителните действия в обитаемоте места занапред ще навлизат в своя пик, а срокът за довеждане докрай на работата е до края на идващия месец.
В останалите шест села също ще бъдат осъществени благоустройствени планове. В с. Шемшево са решили средствата по „ Местни начинания “ да бъдат вложени в разширение на парка и построяването на нова детска площадка. В Никюп ще влагат в облагородяване на футболното игрище. В Леденик ще има ново улично осветяване, а в Ново село ще бъдат ремонтирани площадът и тротоарите. В Русаля и Хотница плановете са за замяна на дограмата на читалищните здания.
За трета поредна година стратегия „ Местни начинания “ е с рекорден фонд от 450 000 лв., обезпечени в годишния бюджет на Община Велико Търново. С самодейността Велико Търново дава образец в цяла България за действителни политики в обитаемоте места отвън общинския център и за финансов механизъм за обезпечаването на ремонтите. Проектите са кметовете и кметските наместници, които набелязват предпочитани обекти и действия. По самодейност на кмета на Старата столица Даниел Панов през последните четири години фондът на програмата е повишен трайно, а обезпечените за този интервал средства възлизат на 1,7 милиона лв..
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР