Велико Търново. В 17.00 часа в днешния следобед ще бъде

Велико Търново. В 17.00 часа в днешния следобед ще бъде ...

Велико Търново: Днес ще бъде възстановено движението по улица „Иван Вазов“ след извършената подмяна на водопроводи.

Велико Търново. В 17.00 часа в днешния следобед ще бъде възстановено движението по цялата дължина на улица „Иван Вазов“, свързваща площадите „Велчова завера“ и „Цар Иван Асен I“ във Велико Търново. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Вече приключи подмяната на старите 60-годишни водопроводи и локалните отклонения към сградите.
Възстановени са участъците, където асфалтовата настилка бе нарушена. До 22 септември ще бъде подновена настилката по южния тротоар. Напредва обновяването на тротоарните алеи и по ул. „Велчо Джамджията“.
През пролетта улиците „Иван Вазов“ и „Велчо Джамджията“ ще бъдат цялостно преасфалтирани. Новата настилка ще бъде положена тогава, за да може до това време да бъдат коригирани евентуални слягания в участъците, под които минават водопроводите.
Започва подготовка за цялостно асфалтиране на улиците „Читалищна“ и „Михаил Кефалов“. Старата настилка ще бъде фрезована, а дъждоприемните шахти ще бъдат повдигнати на нивото на износващия слой асфалт, който предстои да бъде положен.

Източник: focus-news.net