Велико Търново успешно представи туристическия си потенциал на Международното туристическо

...
Велико Търново успешно представи туристическия си потенциал на Международното туристическо
Коментари Харесай

Велико Търново представи туристическия си потенциал на международно изложение в Москва

Велико Търново сполучливо показа туристическия си капацитет на Международното туристическо ревю „Отдъiх/Leisure“ в съветската столица Москва. На форума от 11 до 13 септември, остарялата столица бе промотирана от Общинската туристическа организация „ Царевград Търнов “.
 turisam1_320x240  turisam2_320x240  turisam3_320x240
Международно туристическо ревю „Отдъiх/Leisure“ се организира годишно от 1995 година в московския Централен изложбен комплекс „ Експоцентър “ на повърхност от 15 000 кв.м. През 2017 година в туристическата борса са взели участие 850 съветски и задгранични туристически компании, а тази година участниците са над 2000 от 44 страни. През трите дни се организират 30 настоятелен мероприятия – междуправителствени срещи, дискусионни панели, конференции и кръгли маси, отдадени на туризма с присъединяване на над 180 докладчици.

В рамките на „Отдъiх/Leisure“ 2018 Велико Търново бе показано на българския щанд на Министерството на туризма и се включи в кръглата маса за интернационалното съдействие на дребните туристически градове. Старата столица, дружно с Приморско и Чепеларе, описа за опита си в разпространение на българските градове и туристическия им запас.

Презентацията на Велико Търново, като най-хубавата целогодишна дестинация за културен туризъм в България пред препълнената зала направи шефа на Общинската туристическа организация Борислав Йорданов. В последвалата среща с 25 съветски туроператори бяха разисквани съответни предложения за целогодишно включване на болярския град в маршрутите на съветските туристи в България. Договорени са и партньорства с Министерството на туризма на Тверска област и със Съюза на туроператорите от Тверка област, които ще работят взаимно за развиване на двустранните връзки в региона на туризма сред Велико Търново и побратимения съветски град Твер.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР