Велико Търново. Третокласният път между селата Самоводене и Ресен, намиращ

...
Велико Търново. Третокласният път между селата Самоводене и Ресен, намиращ
Коментари Харесай

Велико Търново: Пътят между Самоводене и Ресен е основно ремонтиран

Велико Търново. Третокласният път сред селата Самоводене и Ресен, намиращ се на територията на община Велико Търново, е главно ремонтиран и преасфалтиран, оповестиха от пресцентъра на Общината . Близо 11 километра е дължината на обновеното трасе, към което са завършени пътните банкети, построено е отводняване, инсталирани са нови мантинели, както и защитни парапети на мостовите уреди. Остават довършителни действия по полагането на хоризонталната маркировка и огражденията.
За последно шосето е ремонтирано преди повече от три десетилетия. Финансирането за ремонта бе обезпечено от държавното управление, след градивни диалози сред кмета на Велико Търново Даниел Панов и районния министър Николай Нанков.
С целевите средства изцяло бе преасфалтиран, уголемен и укрепен пътят сред Велико Търново и с. Арбанаси. Реконструкцията бе първи стадий от цялостния ремонт на третокласното шосе Велико Търново – Горна Оряховица.
В края на септември бе актуализирана и 2,5-километровата права от основния път Велико Търново – Русе до Преображенския манастир. Финансирането също бе обезпечено от държавното управление. През пролетта се чака да стартира строителството на новия мост над р. Янтра, с който ще бъде възобновена директната пътна връзка сред старопрестолния град и с. Шемшево.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР