Велико Търново. Тинко Банабаков е Спортист на 2017-та година за

...
Велико Търново. Тинко Банабаков е Спортист на 2017-та година за
Коментари Харесай

Велико Търново: Тинко Банабаков е Спортист на годината за града

Велико Търново. Тинко Банабаков е Спортист на 2017-та година за Велико Търново. Той завоюва наградата в категория „ Мъже и дами “. Наградата му бе връчена по време на публична гала в Голяма зала на Община Велико Търново от зам.-кмета Снежана Данева – Иванова, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Номинацията Тинко Банабаков събра рекордните 116,6 точки в извършената анкета.
Тинко Банабаков е състезател на Боксов клуб „ Ивайло “. Той е първият великотърновец, който печели най-старото състезание по бокс в Европа – „ Купа Странджата “, както и първенец в две категории – до 49 и до 52 кг. Печели наградата за четвърти път – през 2012, 2013, 2015 и 2017 година. „ Много се веселя, че още веднъж съм почетен с този приз. Пожелавам на всеки един състезател тук, а и във Велико Търново, да има честа да изпита това наслаждение. Искам да изкажа признателност към моя персонален треньор за това, че работи с мен целеустремено и постоянно е зад мен и ми оказва помощ, както и към фамилията ми за поддръжката, която ми дава. Искам да благодаря на всички спонсори и на Община Велико Търново за това, че оказват помощ на Боксов клуб „ Ивайло “, с цел да може да продължава да натрупа триумфи и се приготвя удобно “, съобщи Тинко Банабаков. Той уточни, че задачата му през 2018 година е да завоюва всички призови места на надпреварите, в които ще взе участие.
Общо седем състезатели в категория „ Мъже и дами “ бяха отличени през днешния ден. На седма позиция се подреди Радослав Златанов от Семеен кодекс „ Атлетика 2012 “. Под номер шест е състезателят по спортна пукотевица Самуил Донков. На пето място е Здравко Попов от Боксов клуб „ Ивайло “. Десислава Николова от Хандбален клуб „ Етър – 64 “ се подреди на четвърта позиция. На трето място бе отличен Мариян Петров от Шахматен клуб „ Етър “, а на втора позиция се подреди Дамян Дачев от СКСЛКА „ Етър – 78″.
Началото на премията „ Спортист на годината “ се поставя от спортните публицисти от Велико Търново Петко Павлов и Анатоли Петров. През годината анкетата се добавя с нови категории – „ Юноши и девойки “ през 2006 година и „ Треньор на годината “ през 2008 година. През 2012 година се състои първата публична гала на „ Спортист на годината “, която се организира в Ритуална зала. През 2013 година на съвещание на Общински съвет се одобряват първите правила, с което се почиства субективният фактор и изборът става с ясни критерии, налични до всички и лесни за използване. Тази година анкетната карта е попълнена от 17 лица. Георги Давидов, основен специалист в дирекция „ Образование, юношески действия и спорт “ в Община Велико Търново, акцентира, че тази година са подадени рекорден брой кандидатурите в три категории. 30 са кандидатурите в категория „ Юноши и девойки “, 15 – за „ Мъже и дами “ и 10 – за „ Треньор на годината “. „ Това е явен знак, че има бистрота и доверие към Постоянната комисия по младежта и спорта и към общинската администрация.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР