Велико Търново. Тържество за Деня на народните будители събра младите

...
Велико Търново. Тържество за Деня на народните будители събра младите
Коментари Харесай

Кметът на Велико Търново Даниел Панов към младите учители: Благодаря ви, че сте се посветили на толкова благородна професия, каквато е учителството

Велико Търново. Тържество за Деня на националните будители събра младите учители във Велико Търново и района, за които актуалната образователна година бе първа в професионалната им кариера, както и доста техни по-опитни сътрудници и шефове на учебни заведения и детски градини. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Кметът Даниел Панов персонално поздрави с празника педагозите. Младите учители, прекрачили прага на класните стаи тази есен, са общо 94 и са с близо 20% повече по отношение на предходната година. За всеки от тях имаше и подарък – особено обръщение и книгата „ Асеневци “ на историка проф. Пламен Павлов, който също бе посетител на тържеството.
Жестът към педагозите бе проведен от Община Велико Търново, Сдружението на младите учители към ОУ „ Бачо Киро “ и Регионалното ръководство по образованието.
„ Благодаря ви, че сте избрали и сте се посветили на толкоз благородна специалност, каквато е учителството. Благодаря и на всички учители, на преподавателите, на актуалните будители, че се грижат за израстването на нашите деца и оформянето им като персони, че построяват по този метод бъдещето на България и оказват помощ на нас, родителите. Неслучайно учебното заведение постоянно е било наричано наш втори дом. Като кмет, дружно с екипа ми и дружно с Националното съдружие на общините ще продължаваме да поддържаме по всички вероятни способи учителите и развиването на образованието в България. За благополучие, както по времето на Стефан Стамболов, през днешния ден то е народен приоритет и за държавното управление “, обърна се към аудиторията Даниел Панов.
Емоционално послание насочи и проф. Пламен Павлов. Той напомни какъв брой ярък е днешният празник, по какъв начин е обвързван с почитта, която още от Средновековието нашият народ отдава на небесния български покровител и патрон на будителството св. Иван Рилски. Именно от Търновград води началото си този прекрасен празник, разгласен през 1922 година и за Ден на националните будители, уточни проф. Павлов.
Приветствия към младите учители насочиха също регионалният шеф проф. Любомира Попова, инж. Розалия Личева, както и техни сътрудници. Поздрав за всички присъстващи бяха осъществяванията на Иван Мишев и девойките от вокална група „ Дъга “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР