Велико Търново. Стотици жители и гости на града се включиха

...
Велико Търново. Стотици жители и гости на града се включиха
Коментари Харесай

Велико Търново: Стотици жители и гости на града се включиха в празничното шествие по случай 110-годишнината от обявяването на Независимостта

Велико Търново. Стотици поданици и посетители на града се включиха в празничното шествие по случай 110-годишнината от оповестяването на Независимостта на България, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . То бе водено от кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов и формалните лица, измежду които зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, ръководителят на ПГ на ГЕРБ в 44-тото национално заседание Цветан Цветанов, българските евродепутати Ева Мейдел и Ангел Джамбазки, регионалният шеф на Велико Търново проф. Любомира Попова, ръководителят на Общински съвет Венцислав Спирдонов, народни представители, представители на институции, общественици и жители. Шествието стартира от крепостта Царевец и продължи до площад „ Майка България “ в центъра на града. Там на едноименния монумент бяха поднесени цветя в символ на поклонение пред паметта на починалите герои за отечеството. Докато се придвижваха към центъра на града, участниците в процесията уважиха и останалите монументи, пред които също бяха положени цветя.
Националните празнувания, чийто исторически център е Велико Търново, са под патронажа на министър-председателя на Република България Бойко Борисов. Отбелязването на 110-годишнината от Независимостта е част от интернационалната самодейност „ Европейски дни на културното завещание “.
Мария НЕДЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР